Milánnal az élet

Remélem, hogy nagy élmény lesz majd a gyerkőcömnek, ha rábukkan erre a dossziéra. Elképzeltem, ahogy olvasgatja a bejegyzéseket, újraélve vele a közös életünk kezdetét, az első közös otthonunk építését, az első kutyás kalandunkat, a hétköznapi és kevésbé hétköznapi dolgokat... Hát íme, kedves Milán. Ez a te naplód. Na meg az enyém :) Te vagy az egyetlen és egyben kedvenc Fiam. :D Érted, miattad létezem. Imádlak, szeretlek, Te vagy nekem a MINDEN. (Pedig néha próbára teszel,) )

Amire büszkék vagyunk

Ennyien

page counter

Ti mondtátok

  • Miskolci Sírásó (blackmamba): Ha megnősz, kiverheted a FARKAM ! (2013.03.11. 12:43)
  • Nani: Olyan rég írtál már! Mi van veletek??? (2011.03.22. 11:20) ez pedig egy ropogós...
  • Nani: Hol vagytok? Hogy vagytok? Hiányollak benneteket.... (2010.10.31. 10:52) laza
  • Nani: Nem lehet egyszerű.... a szíved odahúz és mégis menni kell.... (2010.08.15. 17:41) jönni kell...
  • Nani: Olyan helyes Kisfiú! Örülök, hogy jól vagytok!!! (2010.08.10. 11:04) képek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Most ez komoly?!

2008.06.25. 11:10 :: bakacsimba

Tegnap, amikor a dokinál voltunk, megkérdeztem, hogy a hypoallergén tápszerre tényleg nincsen támogatás, tényleg minden egyes dobozért ki kell fizetni 21.. forintot???

Igen, valóban, a hypoallergénekre nincs támogatás!!!! Csak a nem hypoallergénre. Vagy csak abban az esetben, ha a babának valami betegsége van. Na bravó. Az egészséges baba egye egyből az 1-es sima tápszert, nem baj, ha allergiás vagy ekcémás lesz. Nem baj, mert akkor majd a kezelésükből is befolyik nekik egy kis lóvé. Bubor erősen hajlamos általam az allergiára meg az ekcémára is, ezért minél később kaphatja csak a simát.

Nekünk átlag havi 5-6 doboz fogy így, hogy már egy evés kimarad, mert az szilárd, illetve egy evés ciciből van. Tehát napi négy evés tápi. Jó, ebből némi pazarlás is van, amit nem eszik meg mert többet csinálok néha.

Na de a lényeg. Mi kb. 12ezret fizetünk ezért havonta, ami hála Istennek még nem megterhelő számunkra. Most kérdem én: egy anyuka, aki pl. nem tud szoptatni és ott van a csecsemője, aki még pici ahhoz, hogy ne hypoallergén tápszert kapjon, és kb. nyolcszor-kilencszer eszik egy nap, annak tényleg ki kell fizetnie havonta 25-30ezer forintot csak arra, hogy a babáját etetni tudja???!!!!!

Kész kabaré, ami ebben az országban folyik. Mi hála Istennek "még" ki tudjuk fizetni, de mi van azokkal, akik tényleg csak a minimális gyásból élnek? Meg egyébként is, nem ezt kéne támogatni, hogy a pici baba enni tudjon??? Hiszen ők még nem ehetnek egyből főzeléket. Bár hallottam már olyan is, hogy a pár hetes csecsemő ugyanazt ette, mint a szülők (akár töltött káposztát is!!!) csak leturmixolva.

És csodálkoznak a patkányok, hogy egyre kevesebbet szülnek. Vajon miért? Ha támogatnák a (legalább a kisgyerekes) családokat (bármilyen formában, nem csak a tápszerre gondolok itt), akkor nyilván emelkedne a születések száma is. De így? Mégis mit gondolnak?! Azt, hogy szüljenek csak az emberek, mert abból is ők profitálnak. Hát kapják be a rohadt szemét érdek g...nyók. Már a védtelen kisember se szent, csak nekik jó legyen.

Én komolyan mondom, ha tehetném, úgy itt hagynám ezt az országot, hogy csak úgy porzana utánunk az út. De nem tehetem. Persze gondolok a családomra is, de ők is megértenék, ha kint jobb lenne nekünk és esetleg csak havonta-kéthavonta látnának. A jobb élet reményében.

Mert itt egyre rosszabb lesz. Egyre nehezebb lesz fenttartani azt a szintet, hogy az ember nélkülözés nélkül megéljen. Persze megél az ember a jég hátán is, ha arról van szó, de pont hogy egy gyermekkel az oldalunkon nem lehet ugrálni. Mert innen vagy onnan, de valahonnan mindig le kell csippenteni ezt vagy azt, hogy ez vagy az megmaradjon.

Most úgy írnék egy levelet a klárikának, hogy ugyan nézzen már szét, és ne csak az átlag emberekhez sétálgasson ráérő idejében el, hogy felmérje a dolgozni kívánók számát, mert ez úgyis egy halott ügy azoknak, akiknek nincsen kire hagyni a gyereket, meg nincs hova visszamenni dolgozni, mert akár négy órásra is ki vesz fel egy anyukát, mivel a felvételin az első kérdések egyike: van-e gyermeke?! Ja van? akkor köszi szépen a jelentkezést, ne is várjon levelet, hiszen te úgyse kellessz, mert a gyerek úgyis sokszor lesz beteg, menj a francba. Persze jól hangzik, hogy ő legalább megpróbálta. A kurva anyját.

És vulgáris vagyok és vulgáris is leszek, ha a gyermekeről van szó. Nem csak az én gyermekemről, bárkiéről.

Ja, a szlogen: aki nem dolgozik, ne is egyék.... egy csecsemő nem dolgozik, hát ne is egyék. ne egyék, mert nem támogatják. hiszen abból nem lenne hasznuk. nőjenek fel turmixolt töltött káposztán, aztán utána ha már felnőttek, úgyis fizetik a fizetnivalót. lassan már a levegőért is. mert már erre sem kell sokáig várni.

Rohadtak.

És ez nem ebbe a blogba való lenne. Inkább Harry Potter (Fecó, de akár Viki egy kaptafa) pofájába kellene belevágni. De nem tehetem. Így itt írtam le.

4 komment

Címkék: vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://milanbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr90538494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bingii 2008.06.25. 15:13:08

Hát ez ahogy leírod tényleg nagyon durva. Én nem tudtam, hogy a tápszerek ilyen piszok drágák, mikor tul.képpen egy alap dolog, ami kell néhány babának. Hihetetlen... Ez olyan nekik mint nekünk a kenyér...igaz már azik is nagyon drága... minden drága...én is minden nap elszörnyedek mikor kimegyek a boltba...
Jól tetted, hogy kidühöngted magad;) Add csak ki magadból:)))

PandaDorka 2008.06.25. 15:17:30

Jó kis ára van a tápinak, ciki de én nem is tudtam, hogy ennyibe kerül. Nagyon drága! Tényleg, mi van azokkal, akik pár ezerből élnek havonta? Nagyon szomorú, hogy nem nézik azt, hogy mi jó a babáknak... Persze ezen nem lehet csodálkozni, de nevetséges, hiszen a gyerekekben van a jövőnk. Igazad van, itt már nehezen lehet megélni, megértem azokat, akik elhagyják az országot.

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2008.06.25. 15:39:00

bizony, alap dolog lenne, hogy a csecsemők legalább enni tudjanak, hiába keres a szülő havi két-háromszázezret, hiába csak havi 70 ből tengődnek. Ez egy babának jár/na szerintem.
Tudnék én még csúnyábbakat is írni "róluk", de az már tényleg nem ide való lenne...

Emő · http://istvanok.freeblog.hu 2008.06.26. 06:59:46

Tökre igazad van. A gyerek/ek a "legdrágább" kincsünk:))))) Horror a tápszer a ruha,később a tankönyvek ára is. Engem az is felháborít, hogy az összes nyomtatványon a havi bevételt kell kitölteni,a havi törlesztőrészletem(a fizum 3/4-e)senkit nem érdekel. Persze miért is nem lakunk mondjuk egy kis panelban,arra nem volt kölcsönünk:)))viszont volt pl.:jó nagy fűtésszámlánk. Ha előre akarsz lépni húzz egy jó nagyot a nadrágszíjon. De azt is meddig lehet??? A magam dolgairól még szívesen le is mondok, de a gyerekek dolgaiból nem szívesen csippentek le. A külföldi munkát a lányomnál én is nagyon favorizálom, ne kelljen majd neki is úgy élni, mint a szüleinek.Legalább az alapokat teremtse meg külföldi munkával. De az még soká lesz,ki tudja addig még mi történik. Remélem jobb lesz,bár nem bízom benne:((( Mióta 89-ben összeházasodtunk azóta folyton csak egyre lejjebb adjuk az igényeinket és egyre többet törlesztünk:)))) Lehet, hogy csak nekünk nagyok az igényeink: kertesház,3gyerek, évi 1hét családi nyaralás,időnként kerti party a barátokkal,néha-néha színház-szóval csupa luxus igény :DDDD
Na ez nekem is jó hosszúra sikeredett, bocsi :))))
süti beállítások módosítása