Milánnal az élet

Remélem, hogy nagy élmény lesz majd a gyerkőcömnek, ha rábukkan erre a dossziéra. Elképzeltem, ahogy olvasgatja a bejegyzéseket, újraélve vele a közös életünk kezdetét, az első közös otthonunk építését, az első kutyás kalandunkat, a hétköznapi és kevésbé hétköznapi dolgokat... Hát íme, kedves Milán. Ez a te naplód. Na meg az enyém :) Te vagy az egyetlen és egyben kedvenc Fiam. :D Érted, miattad létezem. Imádlak, szeretlek, Te vagy nekem a MINDEN. (Pedig néha próbára teszel,) )

Amire büszkék vagyunk

Ennyien

page counter

Ti mondtátok

  • Miskolci Sírásó (blackmamba): Ha megnősz, kiverheted a FARKAM ! (2013.03.11. 12:43)
  • Nani: Olyan rég írtál már! Mi van veletek??? (2011.03.22. 11:20) ez pedig egy ropogós...
  • Nani: Hol vagytok? Hogy vagytok? Hiányollak benneteket.... (2010.10.31. 10:52) laza
  • Nani: Nem lehet egyszerű.... a szíved odahúz és mégis menni kell.... (2010.08.15. 17:41) jönni kell...
  • Nani: Olyan helyes Kisfiú! Örülök, hogy jól vagytok!!! (2010.08.10. 11:04) képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A düh forrása anno

2008.09.17. 22:25 :: bakacsimba

Amúgy még mindig van tartozásom. A dühömet már lecsillapítottam, nem tart ez nálam sokáig, de amúgy meg törekszem arra, hogy leszokjak a hirtelen felindulásaimról, lobbanékonyságaimról. Dehogy tudnék én bántani bárkit is. De akkor, amikor bedühödök, abban a pillanatban komolyan is gondolom, hogy szétloccsantanám a fejét az illetőnek. De legalábbis megtaposnám. Pedig nem. Csak a pofám nagy. Csúnya szavak ezek, komoly súllyal bírnak, olyan értelemben, de aki ismer, az nem veszi komolyan, mert nem is lehet :D

Szóval tudni kell uralkodni magamon, főleg, hogy itt a gyermekem, akinek példát kell mutassak mindenféle szempontból. Namármost a fegyelem, engedelmesség nem volt az erősségem sohasem. De akkor hogyan is várhatnám el a gyerekemtől ezeket az erényeket, ha én se tudom betartani?! Na, hát igen. Be tudom tartani.

Ezért ne várjatok heves indulatoktól harsogó beszámolót :D Mert gyógyulok ám :D Nem úgy mint P. a szenvedélyesjátékvásárló :D

A dühöm (volt) oka pediglen:

Van egy lány (akivel jó beszélőviszonyban vagyok), akinek van egy majdnem 11 hónapos kisfia. A kisfiú igazából nem csinál semmit, fekszik a hordozóban, vagy az anyukája ölében van. Elég sírós egyébként. No de nincs is ezzel semmi baj. A szomszédunk az egyik fogadott nagymamája Milánnak, imádja, napi szinten találkoznak, ismeri Őt is, engem is, minket is. Nagyon jó barátok vagyunk. Az említett lány anyukája, illetve Valika, a pótmama együtt szalonnasütkéreztek többedmagukkal. Szóba jöttek a gyerekek, és itt borult a bili, mert a hölgyemény úgy gondolta, hogy az én gyerekem azért ül, áll, mert erőltetve volt. Hogy direkt ültettük, állítottuk a szerencsétlent. Valika ezt nem hagyta szó nélkül, hiszen Milánt születésétől fogva ismeri, tudja, hogy jó erőben levő sajtkukacról van szó, amin ő is mindig elcsodálkozott, hogy a korabeli gyerekekhez képest milyen erős (ha-ha, ő nem ismeri a blogtestvéreket, hiszen szinte fej-fej mellett haladnak, elég, ha elolvasok egy-egy blogot, már tudom, hogy Milán mivel fog előrukkolni, ha eddig még nem tette;) ), illetve tudja nagyon jól, hogy a babakocsiban nem se lehetett fektetni, pedig még nyomta is vissza, de ő már akkor kifeszítette magát és ülni akart. No, lényeg a lényeg, hogy azért, mert az ő unokája még szinte semmit se csinál (ami mondjuk egy majdnem 11 hónapos gyereknél talán már furcsa is lehet), ne másokat okoljon már, meg gyanúsítgasson, hogy az csak azért tudja, csinálja, mert erőltetve van. Ja, az illető pedagógus, egyébként munkám során rengeteg pedagósussal van dolgom, hát, na, némelyik hagy némi kivetnivalót maga után.

Szóval én egy ilyen hülye, fellengzős picsa vagyok, aki ha a gyereke egészsége kárán is, de megmutatja, hogy az ő gyereke más mint a többi. Na ez van. Tömlőcbe velem.

Istenem, ennyi esze van. Most mondjam, ha aznap találkozom vele, beleverem a betonba a fejét? :DDDD

 

 

4 komment

Címkék: vélemény

A bejegyzés trackback címe:

https://milanbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr38668721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nani · http://nanye.blog.hu 2008.09.18. 09:02:26

Nahát-nahát. Mily meglepő dolog ez, hogy előbújik az anyatigris ha gyermekéről van szó. Érthető a dühöd, de azzal is egyetértek, hogy példát kell mutatnod rohamosan fejlődő Kispasidnak, mert bizony a "rosszat" gyorsan megtanulják. sok sikert az "Önfegyelmezéshez". De egyébként mi olyannak szeretünk, amilyen vagy, mégha néha valaki fejét betonba verve látnád legszívesebben átmeneti két percig, akkor is! :)

Emőanya · http://istvanok.freeblog.hu 2008.09.18. 14:35:25

A lányom 10-11hónaposan már tök egysedűl járt ,a fiam meg ugyanakkor még csak az ülést próbálgatta:DDD A lányt hiába próbáltam volna visszatartani a fiút meg direkt hajtani a fejlődéssel, nem egyformák, de az is hülye aki ezt nem tudja!!! A pedagógusok-eü.dolgozók meg tisztelet a kivételnek, de elég fura látásmóddal bírnak:DDD Amúgy meg nyugi mert "faluhelyen" vagy akár itt nálunk a kisvárosban is időnként a "nagyöregek" mindent jobban tudnak:((( Ezt egy "városi"lánynak elég nehéz megszokni:)))

PandaDorka · http://www.pandababa.freeblog.hu 2008.09.18. 18:57:28

:) Végre valaki, aki leírta, hogy gyógyulok :)
Tudod a féltékenység, irigység, sok mindenre képes. Ki ne szeretne olyan ügyes babát, mint Milán? Mondjuk szerintem nem ez a lényeg, de sokan szeretik versenyeztetni a gyereket, pedig végül az összes(remélhetőleg) megtanul, ülni, járni,stb. Nem hiszem, hogy ez erőltetéssel elérhető, vagy ha igen, az látszik is a babán. Amúgy meg csak Milánra kell nézni, és látszik, hogy kukacos a feneke, Duracellel működik, nem valami gagyi elemmel :))

Bingi 2008.09.18. 21:38:42

Hát én nem értem...sokszor komolyan mondom, hogy a pedagógusok a leg...nem is tudom mi írjak....inkább semmit:D Ne szólj szám, nem fáj fejem:) De nem csodálom, hogy járdát csináltál volna belőle...
süti beállítások módosítása