Milánnal az élet

Remélem, hogy nagy élmény lesz majd a gyerkőcömnek, ha rábukkan erre a dossziéra. Elképzeltem, ahogy olvasgatja a bejegyzéseket, újraélve vele a közös életünk kezdetét, az első közös otthonunk építését, az első kutyás kalandunkat, a hétköznapi és kevésbé hétköznapi dolgokat... Hát íme, kedves Milán. Ez a te naplód. Na meg az enyém :) Te vagy az egyetlen és egyben kedvenc Fiam. :D Érted, miattad létezem. Imádlak, szeretlek, Te vagy nekem a MINDEN. (Pedig néha próbára teszel,) )

Amire büszkék vagyunk

Ennyien

page counter

Ti mondtátok

  • Miskolci Sírásó (blackmamba): Ha megnősz, kiverheted a FARKAM ! (2013.03.11. 12:43)
  • Nani: Olyan rég írtál már! Mi van veletek??? (2011.03.22. 11:20) ez pedig egy ropogós...
  • Nani: Hol vagytok? Hogy vagytok? Hiányollak benneteket.... (2010.10.31. 10:52) laza
  • Nani: Nem lehet egyszerű.... a szíved odahúz és mégis menni kell.... (2010.08.15. 17:41) jönni kell...
  • Nani: Olyan helyes Kisfiú! Örülök, hogy jól vagytok!!! (2010.08.10. 11:04) képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A kezdetek - 2007. október 24.

2008.04.24. 15:03 :: bakacsimba

Holnap egész nap mérnem kell a cukorszintemet, és gyűjteni a pisimet. Pénteken pedig vinni a dokihoz. A diéta elég rossz, igazából unalmas minden nap többször is felvágottat meg sajtot enni. Főleg, hogy nem vagyok nagy húsevő. A sajt, gyümölcs, zöldség renben van, azokat imádom. Azért próbálom változatossá tenni. Mindenesetre egészségesek és magas tápanyagtartalmúak, ami fontos. Csak ne lennék mindig éhes :)

Ma is kimostam egy nagy adag ruhát neked, jó sok van már. Össze is írtam, hogy mik azok a dolgok, amiket még vennünk kell. Persze még kapunk is majd sok mindent. Megbeszéltük apucival, hogy ha megkapom a táppénzt, akkor csinálunk egy baba vásárlásos napot, amikor csak neked vásárolunk. Azért még van rá idő, de muszáj elkezdeni, mert egyre nehezebben mozgok. A kiságyadról már nem kell gondoskodnunk, mert kaptunk egyet a Kati által. Egész jó, csak matrac kell bele. Persze matracot a legtutibbat vesszük majd. A pelenkázó téma is megoldódni látszik, jóapád fog a kiságy végéhez szerkeszteni valamit. Ja, ide nézz, mit ír az okos könyv:

24. hét: Ha a baba ezen a héten születne meg, már lenne esélye az életben maradásra, igaz, csak a koraszülött intenzív osztályon, speciális ellátás mellett. A legnagyobb gond a koraszülött babák esetében a tüdő éretlensége. A magzati tüdő csak ezen a héten kezd szörfaktánst termelni. A tüdő léghólyagocskáit, amelyeket keresztül a gázcsere végbemegy, egy szappanbuborékhoz lehet hasonlítani, és a szörfaktáns - angolul surfactant - az az anyag, amely nem engedi, hogy ezek a buborékok összeessenek és összetapadjanak kilégzés közben. Ha erős a gyanú arra, hogy a kicsi ekkortájt születik meg, az anya egy szteroid injekciót kap, amely erősíti a tüdő érési folyamatát. A belső fülben található félkörös ívjáratok segítenek szervezetünk egyensúlyozásában. A magzatban ezek az ívjáratok erre a hétre már teljesen kifejlődtek, ezért a kicsi érzékeli, ha fejjel lefelé fordul a méhben. Megkezdődik a fehérvérsejtek termelése, amelyek a fertőzések és betegségek kivédésében, illetve az ellenük vívott harcban játszanak jelentős szerepet. Ha az édesanya eddig nem is érzett apró, rángatózó mozgásokat, most lehet, hogy ezek jelentkeznek: a baba egyre "látványosabban" csuklik.

Persze te még maradjál csak februárig odabent!!!! De azért ez bíztató, hogy már egy ilyen csöppségnek is van esélye az életben maradásra :)

Legújabb parám a magzatvízszivárgás para. Ilyenkor a váladék több mint normál esetben. A mennyiséggel nincs is gond, de a minősége megváltozott, vizesebb lett. Pénteken szólok a dokinak... Remélem nincs gáz.

Szólj hozzá!

Címkék: terhesség

A bejegyzés trackback címe:

https://milanbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr80440346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása