Milánnal az élet

Remélem, hogy nagy élmény lesz majd a gyerkőcömnek, ha rábukkan erre a dossziéra. Elképzeltem, ahogy olvasgatja a bejegyzéseket, újraélve vele a közös életünk kezdetét, az első közös otthonunk építését, az első kutyás kalandunkat, a hétköznapi és kevésbé hétköznapi dolgokat... Hát íme, kedves Milán. Ez a te naplód. Na meg az enyém :) Te vagy az egyetlen és egyben kedvenc Fiam. :D Érted, miattad létezem. Imádlak, szeretlek, Te vagy nekem a MINDEN. (Pedig néha próbára teszel,) )

Amire büszkék vagyunk

Ennyien

page counter

Ti mondtátok

  • Miskolci Sírásó (blackmamba): Ha megnősz, kiverheted a FARKAM ! (2013.03.11. 12:43)
  • Nani: Olyan rég írtál már! Mi van veletek??? (2011.03.22. 11:20) ez pedig egy ropogós...
  • Nani: Hol vagytok? Hogy vagytok? Hiányollak benneteket.... (2010.10.31. 10:52) laza
  • Nani: Nem lehet egyszerű.... a szíved odahúz és mégis menni kell.... (2010.08.15. 17:41) jönni kell...
  • Nani: Olyan helyes Kisfiú! Örülök, hogy jól vagytok!!! (2010.08.10. 11:04) képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

5 hónap...

2008.06.30. 18:40 :: bakacsimba

Mivel 31-én született Milán Csimbi Bubor, ezért ebben a hónapban igen nagy gondban vagyok, hogy akkor ma, azaz 30-ám, vagy holnap, 1-jén jegyezzem életének 5 hónapos történését. De akkor legyen ma...

Pontos méretek jelenleg nincsenek. Van mérlegünk... elcsomagolva. Legutóbb (másfél hete 6600 gramm és 63 centi volt Buborkám. Ruhaméretből általában már a 68-at hordja.

Ámulok és ámulok és ámulok, hogy ilyen hamar eltelt öt hónap, holott még nemrég hoztuk haza.

Szellemi és fizikai fejlődésben hihetetlen mértékben haladtunk előre ebben a hónapban is. Tényleg hihetetlen. Napról-napra nyílik az értelme. Az esti fürdést már konkrétan felismeri, sőt, már a fürdést megelőző ceremóniát is. Sikongat, nevet, hörög, mindent, ami belefér.

Evés terén is óriás léptekben haladunk, habár szeretném szívem szerint azt írni, hogy evései nagy részét még a cici teszi ki, sajnos ez hazugság lenne. Napi egyszer van cici, a többi tápi és egy szilárd, illetve délelőttönként a közti étkezéseknél gyümi. Mindent megeszik, még a citromot is szívesen fogadja. Tiszta etetés szempontjából egyre durvábbak vagyunk, most már ő hordozóban, én pedig a földön ülve eszünk a konyhában, mivel egyre érdeklődöbb az iránt, hogy mit és mivel dugok a szájába. Közben persze játszik a lábával is, szóval garantált a szétfröcskölöm a kaját mindenhová, (mert még nem elég színes a lakás szindróma). Egyébként minden egyes falat előtt nyitja a száját, kezével fogja az én kanalas kezemet és vezényli a szája irányába. Hááát, szereti a hasát mint az anyja :D Az evések száma nem igen akar csökkenni, továbbra is napi hat a főétkezések száma, egy-egy gyümi köztinek még becsúszik. Hát Istenem, Ő dönti el ezt is, elég inteligens hozzá, mint minden gyerek. Az ütemet nézve írtó gyors ütemben kell etetni, különben nagy felháborodás van. Sokszor még arra sincs időm, hogy a kanálra tegyem a falatot...

Mozgásban most ott tartunk, hogy hátról hasra simán pár pillanat alatt bármikor. Sőőőt, szinte háton már nincs is. De, hasról hátra is átfordul most már, de inkább ezt még a nagy ágyon gyakorolja. Ha leteszem a habtapira akkor általában nyöszörög, sőt ordít, hogy segítsünk. Nem tudom, ott miért nem hajlandó megfordulni hasról hátra....
Viszont a kutyázás az megy ezerrel, mondhatnám azt is szakszerű szóval, hogy a büdösbogarazás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Imádnivaló, sokszor csak a kis popsicsúcsa látszik ki a kiságyból (bár rendkívül kevés időt tölt saját ágyacskájában, kb. este fél tíztől hajnalig).

Mászni próbál, vagyis megemeli magát és arébb löki. Egyébként simán körbeforog, sőt előre-hátra is halad - valahogy...

Karban tartva gyönyörűen kitolja magát, sőt, lépeget felpuhult hasamon. Szó szerint halad fölfelé.

Ülni akar folyamatosan, sőt, állni, de ezt még azért annyira nem engedjük neki, hiszen rá ér ezzel még. Persze saját korlátain belül muszáj engedni, de csakis azt és annyit, amennyit Ő elbír.

Kezeit már profin használja, nyúl, fog, ráz, kaparászik. Körömvágás kétnaponti feladat, ami a szopi alatt történt még akkor, amikor szopizott rendesen. Most már úgy zajlik, hogy apa ölében "ül", fogja a karját, én meg a kezecskéjét, ill. ujjait, hozzáteszem erősen, és nagy koncentrálások közepette vágom a körmöcskéket. A rágókákat valahogy nem szereti, legyen az bármilyen formában. Előnyben részesíti azonban a kisebb, gyúrható, tömködhető, főleg golyócskával töltött állatkákat. Ízlések és pofonok....

Sokat kacag, nevet, a legváratlanabb dolgokon, szavakon, akármin is. Vannak kedvenc dalai is, amiket mindig felismer: Háp-háp-háp, jönnek a kacsák, Zenecirkusz, A cinege cipője, Cirmos cica, Bóbita stb...Ezek a dalok általában mindig jó kedvre derítik. Egyébként nagyon szereti a zenét, illetve szereti, ha leporelló mesekönyveiből olvasunk neki (Török és a tehenek, Anyám tyúkja, Három kismalac, Piroska és a farkas stb.)

Éjjel - vagyis inkább hajnalban - egyszer kel 5-6 körül, kivéve amikor 3-4 között is, de az 5-6 kelés akkor is megvan, de a végső kukoriszó az a fél hét. Este fél tízkor viszont már alvás van. Persze önállóan talán még sosem aludt el, általában az evésbe alszik be. Ha meg nem - ez ritkán fordul elő - az ciki, mert akkor hurcoljuk, babakocsizunk, illetve mostanában bevállt az ölben nagypárnán háton lábsimizve téma is. Egyszer majd biztosan elalszik magától is, addig viszont engem nem zavar, ha simiznem kell, nekem is jól esik. A hurcolás növekvő súlya miatt már nem annyira :D

Napközben javarészt vele kell lenni, hát remélhetőleg ez azért változni fog, bár inkább rajtam múlik ez erőteljesebben. Khömm, meglátjuk...

 

 

 

 

11 komment

Címkék: képek milán hóforduló

A bejegyzés trackback címe:

https://milanbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr21546507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2008.06.30. 22:51:53

nagyon olvasmányos kis összefoglaló :) és egyben kifpgástalan tulajdonságokkal rendelkezik a kiskrapek!

az előbb a párom megállt felettem és pont a sportos képeket nézegettem, kinézte Lucának Milánt :D mondtam, hogy már elkelt ;)

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2008.06.30. 23:07:08

Na, na, még nem kelt el, Luca egy az egyben versenyben van Majával :D Csak Bingivel és Majával nagyobb a szánk, de majd Bubor eldönti, mindenesetre a nyálát mindkettőjükre csorgatja :D

PandaDorka 2008.07.01. 07:30:05

Nagyon szépen fejlődik Milán! Én lefoglalóznám a következő babátokat :) Ha kislány akkor is, mert lehet, hogy nekem meg fiam lesz :)

cucka 2008.07.01. 08:48:08

Nagyon sok hasonlóságot véltem felfedezni Milán naplójában meg a Hunoréban! :)
Boldog Hófordulót Kismanó! Nagyon ügyesen fejlődsz és csudamosolygombóc vagy! :)

lego · http://legocsajok.blog.hu 2008.07.01. 09:04:31

Vidám,kacagós hófordulót kívánunk.:)
Hédinek már esélye sincs :DDD Muszáj volt más parti után nézni :DD

Emő · http://istvanok.freeblog.hu 2008.07.01. 18:28:05

Gratula a hófordulóhoz:))) Szerintem a ti/mi hófordulónk mindíg a hónap utolsó napja, elvégre februárban is volt pedig az csak 29 napos volt:)))
Egyre jobban úgy tűnik nekem,hogy a születésünk ideje meghatározza az életünket, fejlődésünket. Amit Buborról leírtál a szopit és a babakocsizást kivéve Attilára is tökéletesen illik:)))

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2008.07.01. 22:24:35

Panda, benne vagyok :D
Cucka köszönjük :)
Lego, esély az mindig van :)
Emő, mi is gratulálunk a hófordulótokhoz :D

bingii 2008.07.02. 10:08:01

Hűű Buborka, Te aztán már nagyon sokmindent tudsz ám! Maját beiratnám hozzád hasról-hátra fordulás megtanulására, mert az istenért nem akaródzik neki:) Persze a hátrafelé mászás megy ezerrel, meg az ülni akarás!
A mérteket tekintve szólnom kell Misikémnek, hogy lassítson, mert ő már majdnem 8kiló és bizony 74/80-as ruhákat hord.
Apa tegnap kiszúrta, hogy "eladtam" a lányát. Hát ne tudd meg mit kaptam érte:DDDD Hiűába mondtam, hogy nem csak Maja rajong Milánért és hát majd úgyis Milán dönt, hogy melyik kis hercegnőt választja:D
Buborka, nagyon boldog hófordulót és ha gondolod cserébe a hasról-hátráért megtanítjuk, hogy kell egyedül elaludni;)))

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2008.07.02. 12:57:17

Bingi, Milán is még csak a nagyágyon hajlandó hasról hátra, de ott már profin megy neki. Majus jöhet, én díjazom az ötletet ;)
Nálunk Apa csak röhög rajtunk, mikor mondom neki, hogy Milánnak már jövendőbelije is van, sőőőt, akad több is, bár Maja viszi a prímet, nyilván is, mert mi vagyunk ennyire dilók, hogy eladjuk a gyermekeinket :DDD Egyébként mutattam neki, és azt mondta, hogy jól van, jó bringa ;)

bingii 2008.07.02. 21:47:08

Csimbi: örülök, hogy bejött neki Maja:D Ma szóltam neki, hogy kicsit álljon már meg a fejlődésben:D:D:D

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2008.07.02. 22:25:49

No problem, hiszen egy idő után úgy is leállnak a "hízással". Egyébként sem gond. (Csak neked megsúgom, hogy én az uramat hízlalom, hogy ne tűnjek fel nagyon mellette. :DDDD (tudod, ne én fogyjak már.... pedig de kéne:) ) A francba, ehet ő bármennyit, nem látszik rajta... Most akkor hogy is van eeeez?!
Na jó, csak poén, nem vagyok ennyire szenyó. Vagy mégis? :DDD
No, Majus, te csak haladj a magad útján, Milus majd igazodik - előbb-utóbb... :)
süti beállítások módosítása