Milánnal az élet

Remélem, hogy nagy élmény lesz majd a gyerkőcömnek, ha rábukkan erre a dossziéra. Elképzeltem, ahogy olvasgatja a bejegyzéseket, újraélve vele a közös életünk kezdetét, az első közös otthonunk építését, az első kutyás kalandunkat, a hétköznapi és kevésbé hétköznapi dolgokat... Hát íme, kedves Milán. Ez a te naplód. Na meg az enyém :) Te vagy az egyetlen és egyben kedvenc Fiam. :D Érted, miattad létezem. Imádlak, szeretlek, Te vagy nekem a MINDEN. (Pedig néha próbára teszel,) )

Amire büszkék vagyunk

Ennyien

page counter

Ti mondtátok

  • Miskolci Sírásó (blackmamba): Ha megnősz, kiverheted a FARKAM ! (2013.03.11. 12:43)
  • Nani: Olyan rég írtál már! Mi van veletek??? (2011.03.22. 11:20) ez pedig egy ropogós...
  • Nani: Hol vagytok? Hogy vagytok? Hiányollak benneteket.... (2010.10.31. 10:52) laza
  • Nani: Nem lehet egyszerű.... a szíved odahúz és mégis menni kell.... (2010.08.15. 17:41) jönni kell...
  • Nani: Olyan helyes Kisfiú! Örülök, hogy jól vagytok!!! (2010.08.10. 11:04) képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

11 hónapos vagyok

2008.12.31. 22:46 :: bakacsimba

Jó ég, még egy hónap és 1 éves lesz Milánom. Csak kapkodom a fejem...

Méretek: kb. 10 kg, 75 cm, fejkörfogat: holnap megmérem

Evés: A sok mozgás mellett is gyarapodik szépen Comboska. Mint írtam már, próbálok átállni a szilárd reggelire. Teszem ezt azért is, mert a múltkor egyszerűen nem ette meg a tápit, az én lekvároskenyeremből lakmározott inkább. Az étvágya továbbra is jó, bár még mindig nagyjából három óránként eszik mint egy csecsemő :D Gondolom azért is, mert nem eszik egyszerre nagyon sokat... Mindenesetre nem dagi, és ha neki így jó, akkor nekem is. Szóval 7 körül ébredés, 8 körül reggeli, 10 körül egy kis gyümi, 12-fél 1 körül ebéd, 3-4 körül tápi, 6-kor gyümölcs végül 8 körül tápi+tejpép. Éjjel már régóta nem eszik, inni szokott, amikor "átkéredzkedik" hozzánk hajnalban az ágyunkba. Szerencsére a vizet még mindig megissza, de zömében teát kap cukor nélkül, vagy instant teát, de ez utóbbit nem nagyon szeretem. A frissen préselt mandarin és narancslé még nagyon nyerő nála, ugyanúgy, mint bármely más gyümölcslé. Be kéne szereznem egy gyümölcscentrifugát. Meg egy morzsaporszívót, ha már itt tartunk :D

Alvás: Ez változó, ha tehetné nem nagyon aludna, na de van egy ellentmondást nem tűrő anyja, aki, hogy a katasztrófát megelőzze, igenis lefekteti. És alszik minden esetben. Délelőtt 10-11 körül, délután 3-4 körül. Ilyenkor jó esetben 1-1 órát csicsikál, persze van, hogy kevesebbet. De ez szükséges ahhoz, hogy minimális nyűlődéssel teljen el a nap. Továbbra is azt a módszert alkalmazzuk, hogy berakjuk az ágyába, elköszönünk tőle, ő meg szépen elalszik. Mikor hogy. Ordítani természetesen nem hagyjuk, ha nagyon nem megy a dolog, akkor kivesszük és később próbálkozunk. Ringatni nem lehet már régóta, cipelni se, azon felül, hogy nehéz, ölben bármit csinál, de aludni nem akar :) Az éjszakát ha nem fogzik éppen, átalussza, azaz hajnalban felkel és közénk telepszik. Vagyis felkelünk és áttesszük :) Egyébként mindenhol máshol reggelig alszik, csak itthon nem :D Általános esti alvás időpontja nyolc-fél kilenctől hétig.

Fog: Egészen pontosan 6, azaz hat darab. Felül négy, alul kettő. Nagy becsben tartjuk őket, minden este megmossuk, amit Milán jó mókának tart szerencsére, én már nem annyira, mert mindig ráharap az ujjamra. Lehet, hogy jön neki újabb, nem tudom, megint matat a szájában, ma nem akart kanállal enni, passz. Ja és tegnap óta csikorgatja a fogacskáit :D Brrrrr. Rémes. :D

Mozgás:
Semmi extra, még mindig csak mászás (rekord, néha utolérhetetlen sebességgel), fél kézzel kapaszkodva, járás a csúcspont, de állni már hamarosan fog szerintem kapaszkodás nélkül is, nem sok kell hozzá, mert ma is elengedtem őt és szépen megállt vagy 3 másodpercre. Csak magától még nem csinálja.
Finommozgás terén viszont fejlődött sokat. És már szépen pápázik és tapsol. :)

Értelmileg rengeteget fejlődött. Elképesztő, hogy hogyan ért meg napról-napra mindig valami újat. A legújabb, hogy megkérdezem, hogy hol van pl.  a farkas, odalapozza a mesekönyvet, megmutatja és még morog is hozzá :D De megmutatja a cicát, a Piroskát, a halacskát, a békát... A formabedobó formáiból kérésre már kiveszi (18 db-ból) a háromszöget, a holdat, a kockát és a csillagot, próbálja őket bedobni is, persze még nem a megfelelő helyre :)

Beszéd: Próbál utánozni szavakat, az első szótagokat mondja néhány szónál: delfin, labda, kacsa, mama, cica. Amit rendesen kimond az a tik-tak, a nem és a de.

Igényli a társaságot, néha eljátszik magában is egy kis ideig, de ez nem jellemző. Az igazat megvallva mi is hibásak vagyunk ebben, mert szinte egyfolytában lent vagyunk vele a földön, így esélye sincs egyedül is megtanulni játszani...

Ma egy kicsit "szilvesztereztünk" is a barátainknál, Milán negyed tizenegykor került kádba, aztán az evésbe be is aludt. Kíváncsi vagyok, hogy így is reggel hétkor fúj-e ébresztőt :D Nagyon jól elvolt a két gyerkőccel, egyáltalán nem volt nyűgös se, itthon pedig fél nyolckor már elszabadul a pokol :D

3 komment

Címkék: milán hóforduló

A bejegyzés trackback címe:

https://milanbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr12850963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emőanya 2009.01.01. 14:12:48

Nagyon ari Kismanó ! Szép a súlya is:) Az éjszakai alvás miatt irígy vagyok:) A fogcsikorgatás nálunk is megy 1000-el:) Rettentően okos kiskrapek:) Gratula a hófordulóhoz .
Ja és BUÉK!!!

bingii 2009.01.02. 09:04:24

Nagyon boldog hófordulót nagyfiú! Nagyon kis okos buksid van ám:) Szép és okos gyerekeitek lesznek Majával:DDDD

Panda és Dóra 2009.01.02. 15:43:05

Boldog 11. hónapfordulót kívánunk :) Puszi
süti beállítások módosítása