Milánnal az élet

Remélem, hogy nagy élmény lesz majd a gyerkőcömnek, ha rábukkan erre a dossziéra. Elképzeltem, ahogy olvasgatja a bejegyzéseket, újraélve vele a közös életünk kezdetét, az első közös otthonunk építését, az első kutyás kalandunkat, a hétköznapi és kevésbé hétköznapi dolgokat... Hát íme, kedves Milán. Ez a te naplód. Na meg az enyém :) Te vagy az egyetlen és egyben kedvenc Fiam. :D Érted, miattad létezem. Imádlak, szeretlek, Te vagy nekem a MINDEN. (Pedig néha próbára teszel,) )

Amire büszkék vagyunk

Ennyien

page counter

Ti mondtátok

  • Miskolci Sírásó (blackmamba): Ha megnősz, kiverheted a FARKAM ! (2013.03.11. 12:43)
  • Nani: Olyan rég írtál már! Mi van veletek??? (2011.03.22. 11:20) ez pedig egy ropogós...
  • Nani: Hol vagytok? Hogy vagytok? Hiányollak benneteket.... (2010.10.31. 10:52) laza
  • Nani: Nem lehet egyszerű.... a szíved odahúz és mégis menni kell.... (2010.08.15. 17:41) jönni kell...
  • Nani: Olyan helyes Kisfiú! Örülök, hogy jól vagytok!!! (2010.08.10. 11:04) képek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bumm a fejbe...

2009.01.18. 16:18 :: bakacsimba

KOmolyan mondom, megőrülök a dühtől. Felrobbanok. Ha most találkoznék az előző tulajjal, akkor biztosan fejbelőném. Gondolkodás nélkül. Az egy dolog, hogy hangyákkal élünk immár két hónapja, hiába írtjuk, mindig mászkál itt-ott-amott a földön, a kádban, a szekrényen, az ülőgarnitúrán egy-egy eltévedt jószág. Nem kajára jönnek, csak úgy megjelennek csapatostul a legváratlanabb helyeken. Borzasztó. Amikor ideköltöztünk megbolygattuk a házat eléggé, na de ez már a második telünk itt. Tavaly akkor hol voltak? Vagy azóta elszaporodtak? És akkor jövőre már hangyákkal fogunk egy ágyban aludni is, annyi lesz? Most megint csak néhol lelhető fel egy-egy darab, miután már elhasználtunk több flakon spray-t. Persze, amikor MIlánnal elmentünk valahova, addig meg szellőzött.

Na de. A hálószobánk egyik fala, ami a másik (leendő gyerekszoba) helyiséggel közös, vizes. Szó szerint csorog belőle a víz. A hálóban amúgy is hidegebb van, mivel a másik szobát eddig nem fűtöttük, az egyelőre csak raktárként szolgál, külön kinti bejárata van, a két szoba között nincs átjárási lehetőség, ajtó, nem jön át a hideg. A gázszámlánk így is az eget verdesi, most lesz vagy 40ezer. Ha nem több... Az ablakokat cserélni kéne, mert szarok, csupa pára, a fa már teleszívta magát vízzel... A legjobb, hogy a bútorok is elkeztek penészedni a hálóban. Az is, amiben a gyerekruhák vannak. Megüt a guta. Ma penészt súroltam, hypóztam, penészölőztem, falat mostam (az csak vizes ha-ha), jó kis gázok terjengtek a szobában. Persze Milán akkor lett álmos, amikor nem vihettem be az ágyába aludni, mert még nem szellőzött ki a szoba. A bútor hátulja (funérlemez, Ikeás cucc), ami a fallal érintkezett, illetve a kiságy egyik ágyneműtartója lett penészes. Lehet, hogy vágatok funért és kicseréltetem apával. 

Teljesen bepánikoltam, mert ugye kurvára egészségtelen a penész, Milán meg ott alszik. Meg mi is. Nekem már feltűnt, hogy csak a hálószobában tüsszögök, pár napja meg már érztem a földön Milánozás közben, hogy furi szag van a kiságya közelében.

Apa beüzemelte a fűtetlen helységben is a radiátort. Mindegy már, hgyo 40 vagy 45 a számlánk... Csak száradjon ki a fal. Veszünk Ceresitet is, kipróbáljuk, hátha segít az is valamennyit. Próbálta már valaki, hatásos?

A megoldás persze a nyílászárók cseréje, a ház szigetelése (a szigetelés jövőre, ha meggebedünk is meg lesz csinálva) lenne. Illetve, ha már készen lesz a gyerekszoba meg a gardrób, és rendesen fűtve lesz, akkor talán szárazabb lesz a fal.

Komolyan sírni tudnék. Az ember vesz egy házat, aztán persze amikor már beleölt egy csomó lóvét, meg fizeti a hitelt is, akkor sorra jönnek ki a problémák. Tudom, ez nem csak nálunk van így, de én most akkor is ordítani tudnék.

A vizesedéssel még csak lesz valami. De a hangyákat hogy írtjuk ki? Lebontjuk a házat? Mert valószínűleg a ház falában élnek a drágáim, vagy a padlólap alatt. Fúj, már vakaródzok, ha rá gondolok...

Naggggyon-nagggyon mérges vagyok!

Ui: Most pár órával később, hogy már nem vizes a fal felülete (persze még nem száraz), hogy megszáradt a bútor lemosott hátulja, és már nem vagyok olyan ideges, így azért megvallom, hogy erős volt a "fejbelőném", de akkor így éreztem. Ilyenre sose lennék képes, ilyeneket csak képletesen írok. Most már csak leordítanám a fejét ;)

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://milanbaba.blog.hu/api/trackback/id/tr52885486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tollpihü · http://www.tollpihe-domborka.blog.hu 2009.01.19. 10:40:45

mi is szenvedünk penésszel. teljesen át kellett rendeznünk pár hete a szobánkat.. a ceresitet tavaly használtuk, de különösebb változást nem észleltünk.. remélem Nektek beválik!

hangyáink nincsneke, csak én vagyok bogaras ;)

Panda és Dóra 2009.01.19. 21:48:57

Nekünk szerencsére nincs penész, mert nagyon száraz a lakás, de eltudom képzelni, hogy ez milyen idegesítő! Remélem ti fogtok győzedelmeskedni a penész felett!!

Vikci79 2009.01.19. 21:53:52

Pont most írt Pandi is. :-) Bocsika. Szóval , teljesen meg tudlak érteni. Mi is hasonló cipőben járunk. A fal nem volt ilyen penészes amikor ide költöztünk, tegnap állt a víz a pelenkázó mellett és a fal full penész. Már alig várom, hogy nyár legyen, mert a fűtésre a gatyánk rámegy . Teljesen együtt érzek veletek. Okés hangyák még nincsenek, remélem azt megússzuk és a fűtés rendszer felújításával sokminden jóra fordul. De sokszor éreztük mi is azt, hogy nekimennénk az előző tulajnak. Kitartást!

bingii 2009.01.19. 22:57:54

Még házfelújítás előtt nekünk is volt penész, de most, hogy több a rádiátor és új ablakok vannak megszűnt szerencsére!
Lehet kapni hangyacsapdát, azt nem próbáltátok még?

RKriszta 2009.01.20. 21:51:31

Hatalmas már Milán és édes pofija van....gratula a léptekhez...

legocsajok 2009.01.21. 10:27:07

Hellobello. Átérzem...én is...:((( A hangyák szerencsére elkerülnek minket,de a penész...jááájjj... Amíg nem cseréltünk ablakokat és nem szigeteltettük le a házat NEM volt penész. 23 évig minden oké volt a házzal. 5 éve felújítottunk,műanyag ablakok...szigetelés...nos,azóta szenvedünk. :( Ha 1 nap nem szellőztetek már megjelenik a betongerendák vonalán és a külső falak mentén...szigetelés ide vagy oda...A bútorokat 10 centire elhúzzuk a faltól,mert ha nincs szellőzés már tiszta penész... Ceresit nem használt,nem változott semmit...:( Egyedül a szellőztetés. Néha lemosom bref penészgátlóval,de akkor is visszajön. Ez nehéz menet,de látom sokan küzdünk ellene...

Ingrid 2009.01.22. 09:18:49

Nekem pedig száraz a lakás....
A Ceresitről hallottam már jót és rosszat is. Szerintem attól függ, milyen jellegű a pára és meg tudod-e állítani másképp is, nem csak a ceresittel.
Az újabb radiátor beüzemelése jó ötlet, mindenképp fűtsétek azt a szobát is, mert sokat számít!

bakacsimba · http://milanbaba.blog.hu 2009.01.25. 13:43:46

Köszönöm az együttérzést, nagyon jól esik :) Ceresit elnapolva, több rosszat hallani mint jót erről a készülékről... Nyílászárócsere lesz. Talán nyáron. :)
A hangyacsapdát Mián miatt nem merem letenni, mert már mindenhol pakol.
süti beállítások módosítása